Blog van redactie

Richtlijnen goede voeding 2015

De Gezondheidsraad [Adviesorgaan voor Regering en Parlement] heeft nieuwe richtlijnen voor gezonde voeding uitgebracht. Deze richtlijnen zijn gericht op de preventie van chronische ziekten onder de bevolking in het algemeen.

Er is onderzoek gedaan naar wat het verband is tussen voedingsmiddelen en voedingspatronen en de kans op chronische ziekten. Het gaat daarbij met name om coronaire hartziekten, beroerte, hartfalen, diabetes mellitus type 2, borstkanker, darmkanker, longkanker en dementie.

Problemen met het bevolkingsonderzoek darmkanker

Op 3 juli 2014 meldde de Volkskrant dat er problemen zijn met het bevolkingsonderzoek darmkanker. In onze nieuwsbrief no. 2 van april 2014 berichtten wij al uitgebreid over dit onderzoek.

Stichting in het gelijk gesteld in kwestie met Vereniging tegen de Kwakzalverij!

Als organisatie zijn we bij voorkeur bezig met de inhoud. Om zo tot goede voorlichting te komen. Helaas zijn er partijen die met ongefundeerde en verregaande beschuldigingen proberen anderen in een kwaad daglicht te zetten.

Grootschalig bevolkingsonderzoek darmkanker van start !

Wanneer krijgt u de paarse envelop in de bus ?

#Bevolkingsonderzoek #RIVM #Darmkanker

Rauwe knoflook halveert kans op longkanker

Rauwe knoflook halveert kans op kankerVolgens een Chinees onderzoek aan het Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention halveert het eten van twee teentjes rauwe knoflook per week de kans op longkanker. Uit de studie bleek dat de kans met maar liefst 44% daalde. Ook bij fervente rokers was dat nog steeds 30%.

Inhoud syndiceren